طرز تهیه خانگی کلوا از سوغاتی های لرستان

کلوا ماندگاری زیادی دارد به خاطر نداشتن تخم مرغ حتی می تونید رومال چیزی نزنید بازم خودش طلایی میشه بسیار لذیذ و معطر هست این نان.

۵۰۰ گرم آرد
شیر محلی پر چرب به میزانی که خمیر به دست نچسبه
1 قاشق غذاخوری خمیر مایه
1 پنس نمک
زردچوبه یا زعفران به میزان دلخواه
1 قاشق غذاخوری زیره پودر شده
50 گرم روغن محلی
زرده تخم مرغ برای رومال
150 گرم شکر

ابتدا آرد رو سه بار الک کرده زیره و زردچوبه ،نمک، را با آرد مخلوط کرده و کنار می گذاریم، خمیر مایه را با یک لیوان شیر ولرم و یک قاشق شکر مخلوط می کنیم تا عمل بیاید
کم کم شیری که خمیر مایه داره رو با شکرو نمک را به آرد اضافه کرده و مخلوط می کنیم بقیه شیر را کنار دستمان داریم اگر نیاز بود تا جایی شیر اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبه باید مراقب باشیم زیاد اضافه نکنیم چون خمیر شل می شود روغن رو در آخر به خمیر اضافه کرده و حسابی ورز می دهیم و به مدت دو ساعت در مکانی گرم استراحت می دهیم
فر را از قبل روشن و یک ظرف آب درون فر می گذاریم تا مرطوب باشه
بعد از استراحت خمیر دوباره پنج دقیقه ورز می دهیم وخمیر را به چونه هایی به اندازه نارنگی تقسیم می کنیم روی چونه های خمیر را می پوشانیم و یکی یکی شکل می دهیم و به سینی فر منتقل می کنیم روشون رو می پوشونیم یک ربع استراحت می دهیم با چنگال روی نانها را شکل می دهیم

اکنون زمان رومال هست زرده رو به همراه دو قاشق شیر و کمی زعفران مخلوط و روی نانها رومال می کنیم در انتها کنجد می پاشیم و کلواها را با دمای ۱۵۰ درجه به مدت پانزده الی بیست دقیقه در فر می پزیم

پنج دقیقه قبل از پایان زمان پخت زیر نانها را چک کنید اگر طلایی شده بود گریل بالا را روشن تا روی نانها طلایی شود

کلوا ماندگاری زیادی دارد به خاطر نداشتن تخم مرغ حتی می تونید رومال چیزی نزنید بازم خودش طلایی میشه بسیار لذیذ و معطر هست این نان