مصرف قارچ های خود رو یا فله ای ممکن است سبب مسمومیت و مرگ شود
به گزارش روشنا نیوز، حمید مخیری روز چهارشنبه بیست و هفتم فروردین ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از میان حدود ۵ هزار گونه قارچ، حدود ۱۰۰ گونه آن برای انسان سمی است، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار، رشد قارچهای خودرو و استفاده از آنها توسط مردم مسمومیتهای ناشی از آن افزایش مییابد.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اکثر موارد مسمومیتهای گزارش شده با قارچهای سمی به جای گونههای خوراکی آن میباشد.
مخیری با تاکید بر اینکه علائم و نشانههای بالینی متعاقب مصرف خوراکی در اینگونه قارچها به صورت تاخیری ظاهر میشود، خاطرنشان کرد: در مرحله اول علائم معمولا بعد از ۵ الی ۲۴ ساعت بعد از مصرف خوراکی ظاهر میشود.
وی افزود: این علائم به صورت اختلالات گوارشی از قبیل: تهوع، استفراغ، دردهای شکمی و اسهال آبکی میباشد که ممکن است در این مرحله با مسمومیت غذایی ساده باکتریایی اشتباه شود.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه لرستان عنوان کرد: در مرحله دوم با وجود درمانهای علامتی و حمایتی بعد از ۱۲ الی ۲۴ ساعت اختلالت گوارشی تشدید شده و در صورتعدم درمان مناسب، درگیری لوزالمعده نیز مشاهده شده است.
مخیری تاکید کرد: علایم و نشانههای بالینی در مرحله سوم و نهایی مسمومیت شامل ضعف، گیجی، کاهش سطح هوشیاری، افت شدید قند خون، افزایش بیلی روبین و آنزیمهای کبدی و اختلالات کلیوی مانند کاهش حجم ادرار و نارسایی کلیه میباشند که بعد از ۲ تا ۶ روز میتواند با ایجاد نارسایی شدید کبد و کلیه سبب مرگ فرد مسموم شوند.
ارسال دیدگاه