مدیر کل دامپزشکی لرستان خبر داد؛

شیوع بیماری تب‌مالت در لرستان

مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: آمار تب‌مالت در استان لرستان افزایش یافته که لازم است شهروندان توصیه‌های لازم برای پیشگیری از این بیماری را رعایت کنند.

به گزارش روشنا نیوز ،مصطفی زبردست در گفتگو با سفیرافلاک با اشاره به شیوع بیماری تب‌مالت، اظهار داشت: یکی از بیماری‌های مشترک انسان و دام، تب‌مالت است که بر اثر تماس مستقیم با دام و یا مصرف لبنیات غیرپاستوریزه رخ می‌دهد که هر ساله در فصل بهار به دلیل زایمان دام‌ها، این بیماری شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

 

وی افزود:استان لرستان جزو استان‌هایی است که آمار تب‌مالت بالایی دارد و هر ساله تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند، از همین رو به همه شهروندان توصیه می‌شود از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و از تماس با دام خودداری کنند چراکه ترشحات دام هم می‌تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری باشد.

 

مدیرکل دامپزشکی لرستان تصریح کرد: یکی از دلایل بیماری تب‌مالت، دام‌داری به روش سنتی است که دام‌داران را مبتلا می‌کند. در استان لرستان به دلیل اینکه به روش سنتی این کار را انجام می‌دهند، شیوع تب‌مالت بالاست و این بیماری در افراد با علائم متفاوتی همراه است.

 

زبردست عنوان کرد: برای پیشگیری از تب‌مالت، بخشی از برنامه‌ها توسط خود دامپزشکی انجام می‌شود که شامل واکسیناسیون دام‌هاست که در طول سال، دام‌های سبک و سنگین واکسینه می‌شوند و بخشی از اقدامات برای پیشگیری از بیماری باید توسط دام‌داران و شهروندان صورت گیرد؛ دام‌داران در تماس با دام مراقبت نمایند و شهروندان هم از مواد لبنی پاستوریزه استفاده کنند تا شاهد کاهش این بیماری باشیم.

 

وی با اشاره به واکسیناسیون دام‌ها، گفت: تا پایان سال جاری بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در استان لرستان واکسینه می‌شوند که بیشتر واکسیناسیون در اواخر سال انجام می‌شود و این کار توسط تیم‌هایی از دامپزشکی انجام می‌شود.

 

مدیرکل دامپزشکی لرستان یادآور شد: در طول سال اردوهای جهادی دامپزشکی انجام می‌شود که هدف از این کار، ارائه خدمات به دام‌داران است تا بتوانند اقدام به پرورش دام

 

انتهای پیام/