رونق گردشگری در استان لرستان
بصیر کوشکی، نویسنده و پژوهشگر مسائل اجتماعی طی یادداشتی که برای پایگاه خبری گفتار ما ۲۴ ارسال کرده است، نوشت: لرستان قلب تپنده ی طبیعت ایران و یا به قول معروف پایتخت طبیعت این سرزمین پر از جاذبه است؛ برخی لرستان را ایرانی کوچک قلمداد کرده اند زیرا تنوع طبیعت و آب و هوایی لرستان، مدلی از سرزمین بزرگ ایران زمین می باشد. غنا و تنوع آثار باستانی، تاریخی و مذهبی در لرستان چشمگیر و در حدی بسیار عالی می باشد، اگر زیبایی و جذابیت های فرهنگی آیین های سنتی را بر آثار تاریخی و مذهبی اضافه نماییم پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری لرستان چندین برابر می شود. اقتصاد و گردشگری در دنیای امروز به هم پیوند خورده اند، زیرا گردشگری را باید صنعتی پاک و ارزآور دانست که در کشورهای صنعتی جایگاه خود را بدست آورده است. در ایران که اقتصاد آن تک محصولی می باشد صنعت گردشگری می تواند در کنار نفت به منبعی ارزآور تبدیل شود و در جهت ایجاد مشاغل جدید مؤثر واقع گردد. شاید این سؤال مطرح شود که چرا با توجه به غنا و تنوع آثار باستانی، تاریخی، مذهبی و جاذبه های فرهنگی و طبیعی که در لرستان وجود دارد گردشگری نتوانسته است به عنوان صنعتی تأثیر در اقتصاد این استان خود را نشان بدهد. به نظر می رسد باید اقداماتی صورت گیرد تا بتوانیم به نحو احسن از ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری در لرستان در راستای ایجاد درآمدهای ارزی، ایجاد مشاغل جدید و معرفی فرهنگ و آیین های سُنتی مردم، بهره مند شویم.
۱- پیوند دادن آثار باستانی، تاریخی و مذهبی با هویت مدنی و شهری که در آن زندگی می نماییم یکی از راه های این کار، نصب تابلوی شناسنامه ای آثار مذکور در ورودی و خروجی شهرها ، دهستان ها و حتی روستاهایی است که این آثار در محدوده آنها قرار دارند. اگر بخواهیم در این زمینه وارد مصادیق شویم به طورمثال: در سه تا پنج کیلومتری شهر باستانی پلدختر با نصب تابلوهایی ورود گردشگران را متوجه نزدیک شدن به حریم آثار تاریخی و مذهبی این شهر نماییم.
۲- احداث سرویس های بهداشتی مناسب با نظارت دائمی و مستمر با همکاری و حمایت شهرداری ها و دهیاری ها. ۳- تشکیل گروه های مردمی که بصورت داوطلبانه از آثار باستانی، تاریخی و مذهبی محافظت و نگهداری نمایند. ۴- ایجاد فضاهای جذاب و دیدنی در کنار آثار باستانی و تاریخی. به طور مثال می توان در کنار پل کلهر ( کلهرت ) شهر معمولان، آبشاری مصنوعی ایجاد نمود و یا اینکه با نصب تله کابین مناسبی، توجه گردشگران را به این آثار تاریخی جلب نمود. ۵- دعوت از بخش خصوصی و تشویق سرمایه گذاران خارجی، کشوری و استانی جهت ایجاد فضاهای جذاب در کنار آثار باستانی و تاریخی. ۶- تصویب قوانین ملی در مجلس شورای اسلامی در جهت محافظت از آثار باستانی، تاریخی و مذهبی و لزوم توجه جدی مسئولین به آسیب هایی که در ایام انتخابات ها به علت شعارنویسی به این آثار وارد می شود. ۷- ایجاد هتل ها، رستوران ها و استراحتگاه های مناسب در شهرها، دهستان ها و حتی روستاهایی که از پتانسیل ها و ظرفیت های گردشگری برخوردارند. ۸- برگزاری جشنواره های اجتماعی و فرهنگی در ایام تعطیلات نوروزی در ورودی و خروجی شهرها در راستای شناسایی و معرفی آیین های سنتی لرستان. به طور مثال، جشنواره نواهای محلی – جشنواره غذاهای محلی – جشنواره ی بازی های محلی و … ۹- پیوند آثار باستانی، تاریخی و مذهبی با هویت اجتماعی و فرهنگی مردم. در این جهت می توان در نامگذاری میدان ها، خیابان ها و کوچه ها از عناوین آثار باستانی، تاریخی و مذهبی استفاده نمود. ۱۰- توسعه و بهسازی محیط و فضای اطراف اماکن مذهبی و زیارتگاه های استان با توجه به ارادت مردم لرستان به این زیارتگاه ها و با استفاده از نذورات مردمی.۱۱- تعمیر و بهسازی وحتی باسازی راه های مشرف به اماکن تاریخی و مذهبی. ۱۲- تعمیر و ترمیم آثار باستانی، تاریخی و مذهبی که دچار آسیب و خرابی شده اند. ۱۳- ایجاد پارک های جنگلی با امکانات و تجهیزات مناسب و جذاب در محیط های بکر و طبیعی استان. ۱۴- ایجاد حریم مناسب و مشخص برای آثار باستانی و تاریخی به طوری که هرگونه فعالیت کشاورزی، دامداری و صنعتی در این حریم ممنوع شود. ۱۵- انجام امور تبلیغاتی در جهت معرفی و شناسایی آثار باستانی، تاریخی، مذهبی و آیین های سنتی و محلی با استفاده رسانه های دیداری و شنیداری به طور مثال، فعالیت رادیوی گردشگری در ایام خاص به ویژه تعطیلات نوروزی. ۱۶- برگزاری هفته های فرهنگی در راستای تبلیغ آثار تاریخی و فرهنگی استان در استان های دیگر کشور و حتی در کشورهای خارجی به طور مثال برگزاری هفته های فرهنگی و جاذبه های گردشگری لرستان در کشور تاجیکستان. ۱۷- تبلیغ جاذبه های گردشگری استان با استفاده از محصولات تولیدی داخل استان. ۱۸ – تربیت و آموزش افرادی توانا برای مشاوره و همراهی با گردشگران داخلی و خارجی. ۱۹ – استفاده از ظرفیت و پتانسیل فضای مجازی در جهت معرفی جاذبه های گردشگری استان. ۲۰ – توسعه و تبلیغ گردشگری روستایی، صنایع دستی روستاها، محصولات محلی و غذاهای سنتی و سالم می توانند ظرفیت های خوبی در جهت جذب گردشگر در روستاها باشند.
ممنون از آموزش هایی که قرار می دهید
ممنون اطلاعات کاملی بود
جالب بود ! با سپاس از سایت خوب تان !
از سایت خوب تان ممنونم ! جالب بود !
کارشناسی شده بود