الگوها را پاس بداریم و قدر بشناسیم
به گزارش پایگاه خبری گفتار ما ۲۴، الگوهای علمی و اخلاقی در زمان حیات مایه ی برکت می باشند و پس از مرگ، نیز آثارشان سبب خیر است. شادروان شیخ علی بابایی، متولد ۱۳۱۴ هجری شمسی، مردی نام آشنا و الگویی علمی و اخلاقی بودند که در زمان حیات بابرکت خود، تاثیر پررنگی در حل و فصل مشکلات مردم استان لرستان بویژه شهرستان نیمروزی استان ( پلدختر و معمولان ) داشته اند.
اگر کسانی بر روی کاغذ و در شعار از مردم و مردم داری صحبت می کنند، شیخ علی بابایی در میدان عمل، مردم دار بودند و مردم داری را به همگان نشان دادند. در ایامی که برخی تندروها دگراندیشی را برنمی تافتند، شیخ علی بابایی، مدافع دگراندیشان و منتقدین بودند و با اخلاق مداری و خیرخواهی، مسائل و مشکلات را حل و فصل می نمودند.
ترویج معنویت و دین مداری توسط این عالم مجاهد، به شیوه ای بود که جوانان آنروز را مجذوب امورات معنوی و دینی می نمود. ( تاسیس بیش از پانزده مسجد در شهرستان پلدختر و معمولان ). دست گیری از فقرا و ضعفا، را بایستی به خصوصیات این مرد نیک سرشت، اضافه نمود.
مسئولیت این عالم ربانی در امور مهاجرین، مهمان نوازی و اخلاق نیک، مردمان لرستان را برای همگان ثابت نمود. شیخ علی بابایی هم مروج معنویت بود و هم در مسئولیت های اجتماعی خوش درخشید. بازنشستگان لشگر ۸۴ خرم آباد و پادگان مهندسی بروجرد، هنوز اخلاق نیکوی این مرد بزرگ را به یاد دارند. البته باید گفت که شیخ علی بابایی، حُب پست و مقام نداشتند و گرنه می توانستند تا مسئولیت های کشوری هم پیش بروند.
شیخ علی بابایی با قلم خود، تالیفاتی همچون بهداشت صورت زندگی نامه ی محدث جزایری و مقالاتی مانند وجدان کاری در اسلام به یادگار گذاشته اند.
شیخ علی بابایی هم عابد بودند و از این فراتر عالم، عابد در سر سودای خود دارد و عالم دل در هوای دیگران. از نبی اکرم (ص ) روایتی نقل شده است که وقتی عابد وارد بهشت می شود خداوند متعال به وی فرمان می دهد که از میوه های بهشتی استفاده نماید اما وقتی عالمی به بهشت وارد می شود خداوند متعال به وی اجازه می دهد که دیگران را شفاعت کند. ( نقل به مضمون )
سعدی شیرین سخن چه زیبا گفت: سعی ام این است که در آتش خویشتن سوخته ام تا اندیشه چو عود به جهان بو برود.
حافظ غزل سرای و فخر ایران زمین چه زیبا گفت: حافظ! نهاد نیک تو کامت برآورد، جان ها فدای مردم نیک نهاد باد.
امیدواریم الگوهای اخلاقی و علمی استان و شهرستان خودمان را به خوبی بشناسیم و به خوبی به دیگران بشناسانیم و البته حداقل کاری که در پاسداشت عالم مجاهد و ربانی شادروان شیخ علی بابایی می توانیم انجام بدهیم نامگذاری میدانی، خیابانی در شهر خرم آباد ، پلدختر، معمولان و… یا مرکز علمی به نام ایشان است.
به مناسبت پنجمین سال رحلت عالم مجاهد و ربانی شیخ علی بابایی «۱۳۹۶/۰۱/۰۸» این تک بیت حافظ را پایان بخش کلام قرار می دهیم:
گفتم: هوای میکده غم می برد ز دل،
گفتا: خوشا آن کسان که دلی شادمان کنند.
- عضو شورای سیاستگذاری نشریه گفتار ما
ارسال دیدگاه